söndag, 28 september.

nu har först helgen här nere på malta passerat, och det har varit fyllt upp. och än så länge trivs jag!
 
vi landade i torsdagskväll, och på flygplatsen väntate en snubbe som skulle hämta upp oss och ta oss till lägenheten, vi ska alltså börja med att bo i en lägenhet som företaget äger, så man delar alltså med andra som jobbar på samma ställe. lägenheten är en fyra med kockvrå. det är jag och hanna, sen två andra tjejer och en kille. de är jättetrevliga, så de känns bra. man var ju lite nervös för de här med att bo med totala främlingar. men de är ingen fara. visst, de här med att dela badrum, alla ska duscha samtidigt och eftersom alla jobbar på samma företag så är ju alla uppe samtidigt på morgonen och ska göra sina morgonbehov, de kommer nog bli jobbigt. Och även de här med att man måste hela tiden hålla efter sig. man kan lixom inte äta och sen lägga disken och ta de senare. men lägenheten har hög standard och är faktiskt över förväntan. här nedan följer lite bilder:
 
 
 
de allmänna utrymmen i lägenheten.
 
på fredagen var vi ju tvungen att se vart havet låg, 5 minuters promenad från lägenheten, sjukt lyxigt. så vi spenderade dagen där, försökte få lite färg. på eftermiddagen drog vi till the point som är ett stort shoppingcenter och checkade var de fanns för affärer. senare på kvällen pimplade vi lite vin innan vi gick till paceville, bargatan här på malta, för att checka utelivet. ramlade in i lägenheten runt 6 på morgonen efter en väldigt rolig utekväll. 
 
på lördagen så vaknade vi rätt sent, och sen drog vi till klipporna och jäste där till solen gick i moln och vägrade komma fram igen. drog hem och käka pizza, innan de var dags för ännu en utekväll. men det var proppfullt med människor precis överallt, så vi begav oss hem redan vid halv tre. 
 
 
idag tänkte vi dra till golden bay, men eftersom vi aldrig åkt buss och inte vet något om de, så åkte vi för långt och hamnade på paradise bay istället. inte oss emot dock, för de var jättefint där också. att åka buss är så jävla billigt, du betalar 1,5 euro, vilket är 15 kr och då får du åka hur mycket buss du vill, och runt hela malta. MEN de enda minuset är att de är jääävligt mycket folk som åker buss, vilket resulterar i att alla bussar är knökfulla och åker oftast förbi hälften av hållplatserna för att de inte går på mer folk, så man får lixom hoppas på de bästa. men annars är de ju sjukt smidigt.
 
paradise bay.


 
imorgon är första dagen på jobbet, sjukt spännande alltså. återkommer imorgon kväll om hur de gått. 
 
 
puss.
 
 
 
 

en kall dag i september.

jag är påväg mot en ny resa i mitt liv. det är det mest vågade jag gjort i mitt liv, och kommer bli en riktigt erfarenhet. det var för några månader sen som jag och en kompis satt på ett hotellrum i stockholm, båda hade just slutat våra tidigare jobb. och vi tänkte vad skulle vi göra med våra liv? vad ska vi göra i höst när de blir kallare i sverige? då bestämde vi oss, för nu är det dags. sagt och gjort, så bestämde vi oss för att vi skulle flytta till malta. sökte jobb och fick det. sen bokade vi en enkelbiljett till malta. så den 25 september klockan 15:00 lyfter vårat flyg. 4,5 timma senare landar vi i ett främmande land där vi ska stanna på obestämd tid. om allt går bra och vi trivs så kan de bli ett år. jag är så himla förväntansfull och exalterad. jag är en person som vill upptäcka världen. jag nöjer mig inte med att bo här hela mitt liv. jag vill ligga på dödsbädden när jag är gammal och känna att jag gjort allt jag någonsin velat göra i mitt liv. och medans jag är ung vill jag resa, upptäcka världen och träffa människor från resten av världen. samtidigt så vet jag att det kan bli så att vi inte trivs och vill hem igen. inte mer med de, då åker vi hem igen, med en erfarenhet rikare. jag testar hellre och misslyckas, än att går och undrar hur det hade kunnat blivit. som en tjej på jobbet sa: bara för att ni kommer hem igen, så behöver ni inte se de som en misslyckande. det är alltig en erfenhet vare sig hur länge man stannar.
 
under min vistelse kommer jag blogga i denna blogg, så mycket jag hinner och kan. :)
 
 
tänk vilken jävla resa vi har framför oss, och att jag ska få dela de med en av mina bästa vänner <3.
 
 

RSS 2.0