Lördag, 27 december.

och där var julhelgen över för denna gången. jag hade en jättemysig jul med min familj och mormor som kom förbi ett tag och åt och umgicks. det åt julbord, kollades på kalle anka och öppnades klappar. i år blev jag väldigt bortskämd, tack för allt min fina familj, speciellt min mamma som lägger ner så mycket tid, pengar och engergi på julen. fick tre dagars ledighet också, och de var senast i malta som jag var ledig mer än en dag i sträck. så de var välbehövt. såklart så jobbar jag mer än jag egentligen orkar just nu. men det är ju livet som timvikarie. man tackar ja till allt för man vet inte hur mycket man får jobba. så jag sliter ut mig på en gång när jag kommit hem. det pratas lite om resor också. får väl se om jag kommer iväg i februari/mars. nu är det snart nyår. och först kände jag bara för att bojkotta hela grejen. jag är inte alls festsugen. men så blev jag medbjuden till en stuga ute i skogen vid sjön, med badtunna och grejer. så det lät ju ganska mysigt. så ser ut som det blir där jag ska fira in nya året. hade ju inte planerat något alls annars för jag tänkte ju att jag skulle vart på Malta, men så blidde ju inte fallet. nedan ser ni vad jag fick i julklapp, utöver det så fick jag även 8500 kr i presentkort och pengar. tack tack tack! <3 <3 man blir överglad över alla klappar man får, men gladast blir man över värmen och gemenskapen man har över julen. och att familjen äntligen är samlad. <3 
 
 
 

Söndag, 21 december.

jag sitter och tänker tillbaka lite på malta. och jag är verkligen glad att jag gjorde den resan. just där och då, så uppskattar man inte allt på samma sätt. men jag hade verkligen två riktigt roliga månader. träffade massa nya människor, festade hela nätterna, satt i solnedgången och drack vin, solade, badade, skrattade i massor, åkte på sightsing, lärde mig ön, testade på att jobba som telefonförsäljare. ja, listan kan göras lång. jag ångrar absolut inte att jag gjorde denna resa. trots vissa missöden. man blir bara rikare av sånt här. jag har iallafall kommit på en sak, och det är att jag vill resa utomlands på semester och inte jobba. jag vill semestra runt när jag är utomlands inte sitta instängd på ett kontor från 9-19. det var inte min grej. de kan jag göra i sverige om jag skulle ha en sånt jobb. men när jag är utomlands, då är jag där för semester. MEN om ni vill testa att bo utomlands, så är malta de perfekta stället. De är jättelätt att få jobb, de bor massa svenskar där, lätt att lära känna männiksor, liten ö som är väldigt lätt att ta sig runt på, man lär sig väldigt fort hur allting är. Det är billigt att flyga till och från sverige. så det är lätt att ta sig hem om man ångrar sig och vill åka hem. och man ska bo i Sliema på malta. Det är min bästa tips! haaaaaaaaaaade. puss.
 
 
 
 
 
 
 

Lördag, 20 December.

jag kan inte förstå hur fort tiden går, nu har jag redan vart hemma i tre veckor. denna vecka har jag haft fullt upp, jag har jobbat massor, sen har jag vart och julhandlat sista gången, så nu är jag klar med alla julklappar. jag har även hunnit träffat sofia, julia, malin och agnes. jag har vart på solariet och börjat bygga på min bränna, saknar ju att vara lite brun såklart. ikväll ska jag jobba en sväng och sen är jag ledig två dagar. min syster kommer hem imorgon, så det blir lite julgodisbak och mys då. solen lyser idag, och de ger mig ännu mer energi! snart äre själva julafton, så granen är färdigklädd och alla julklappar inslagna. nu håller jag tummarna för lite snö också. nu kom pappa hem med maten, så nu måste jag sticka. puss och kram.
 
 
 
 

Måndag, 15 december.

Nu var det otroligt länge sen jag uppdaterade här. det har varit så himla mycket så jag har inte ens haft min data på, på flera dagar. men idag är jag helt ledig från allt. och jag tänkte att jag faktiskt inte ska göra ett skit, förutom tvätta och städa lite. känns som en väldit skön måndag. jag är tillbaka på mitt gamla jobb också, och de gör mig så glad. För där trivs jag, och alla verkade bli så glada nu när jag kom hem. 
I malta mådde jag ju lite sissodär, och jag hade svåra sömnproblem. låg alltid och vred och vände på mig hela nätterna, fast jag var helt energilös så gick de inte att sova. men så fort jag kom hem så har jag sovit som en stock hela nätterna. ibland somnar jag direkt när jag lägger mig på kudden. trots att jag är så fylld av energi nu så har jag så lätt för att somna. känns som alla mina problem förtillfället har försvunnit. 
 
jag har så mycket jag vill göra i mitt liv. och efter varje resa jag gör så blir jag klokare och gladare. jag ser fram emot de nya året och alla äventyr jag vill göra. jag börjar bli äldre nu, så det är dags att börja leva ordentligt. 
 
jag har även turen att var ledig julhelgen och nyår. rena rama lyxen. är så glad för det. ♡
 
 
 
jag är så glad att jag vågade flytta till malta, gå utanför trygghetszonen. våga chansa. Det blev ett riktigt äventyr och på vägen träffade jag så himla mycket människor. vissa som jag verkligen vill ha kvar i mitt liv nu när jag kommit hem igen. det är så himla nyttigt att göra sånna här resor. så ut och res och upptäck världen!
 
 
 
puss och kram. 
 

Måndag, 1 december.

vilken lycka jag känner! i lördagsnatt landade jag i sverige igen efter två månader på malta. en resa jag är väldigt glad att jag gjorde, för jag har träffat väldigt fina människor där nere. två som jag speciellt kommer sakna nu när jag är hemma igen, är pontus och isabell. dom har verkligen vart så himla fina mot mig, och jag har haft så himla roligt med dom. det blir en resa till luleå så fort de landar i sverige igen, de kan jag säga. annars har jag lärt mig väldigt mycket av den här resan. speciellt om hur de är att bo utomlands, även fast de blev en kortare vistelse än tänkt. som jag skrivit innan har jag mått lite dåligt. och de var väl för att allting som jag trängt bort i sverige när jag jobbat och flängt runt konstant kom ifatt mig när jag helt plötsligt hade all tid i världen att tänka. nu när jag är hemma igen ska jag försöka att vara den glada sofie jag brukar vara och bara omge mig med människor som gör mig glad och ger mig positiv energi. för det är det jag behöver just nu. jag har ikväll överaskat agnes lite genom att komma hem 14 dagar för tidigt och knacka på hennes dörr. hennes min var obetalbar alltså, såg ut som hon sett ett spöke, men sen blev hon så himla glad. och jag blev så glad av att se henne. min underbara vän! hon har gett mig så mycket glädje idag och jag är så glad att jag lärt känna denna otroligt genom goa människan! jag känner mig så glad just nu. uppskattar allt jag har runt om mig, och tycker sverige är så fint och härligt i december. kura ner sig i soffan med en kopp varm chocklad. tack malta för de två månaderna. jag har deffenitivt blivit klokare av den här resan. och de är jag glad för! nu är jag en bit på vägen. 
 
nu tänkte jag släcka lampan och sova. har MASSA jag måste fixa imorgon, tusen samtal att ringa. pju. bara att hugga in och få allt gjort. puss och kram. 
 
 

RSS 2.0