thailand.

(började skriva de här när jag kom hem från thai, men skrev klart de nu)
 
jag har hittat tillbaka till min blogg idag, jag har inte haft internet på mer än min mobil i 5 månader, så har ju inte direkt orkat mobil blogga. men oj så mycket jag vart med om sen sist jag skrev här. ibland är jag verkligen lyckligt lottat som har allt jag har i mitt liv. mina vänner, min familj, att jag har två jobb som gör att jag har råd att göra de mesta jag vill (inom rimliga gränser). nog om det, av allt jag gjort så är min resa till thailand de jag kommer minnas mest.
 
jag och julia, beställde en resa i november till thailand, och den 13 februari lyfte flyget till värmen och paradiset. jag har ju redan vart i thailand en gång innan så jag hade ju lite hum om allt, men för julia var det första gången. vi började självklart våran resa i phuket där vi även landande. första kvällen såg vi fram emot att äta en god middag och dricka en god drink, men icke. de var buddhas dag, så de var alkholförbud fram till midnatt. vi blev självklart besvikna, MEN, inga problem för oss, vi väntade glada ut tiden, och prick tolv stog vi där på affären och inhandlade kvällens alkohol. haha, inga problem att dricka ikapp. vi drog två sjukt roliga och minnsagt spårade utgångar på bangla road, innehållandes ja, allt. sista dagen i phuket drog vi på oss någon jävla matförgiftning. spydde i en hink och sov med huvudet på nattduksbordet. det var tamefan något av de värsta jag vart med om. jag grät för att jag trodde att vi skulle dö. men vågade aldrig berätta de för julia, för hon var också livrädd. men alltså man hade ingen styrka, spydde upp allt innehåll i kroppen, åt ingenting, armarna och benen donade bort hela tiden och de var tungt att andas. ja, de var en ren madröm och vi trodde nästan att vi skulle behöva åka hem. men vi gav oss fan på att bli friska och åkte vidare till ao nang, för fem dagar av lugn och ro. bara för att få all ork tlllbaka.
 
ao nang var de perfekta stället för det. de var jättefint och mysigt. vi åkte till fina öar, red elefant, var på forssränning, tittade på apor och buddah, åt middag på tak, shoppade och bara gled runt. ja, de var verkligen behövligt då våran nästa destination var phi phi, och alla förstår ju vad de innebär.
 
när vi kom till phi phi, var vi som vanligt helt virriga, någon ivrig thaibrud fixade ett hotellrum till oss, sen fick vi gå till vårt hotell, helt sjukt, fanns inga moppar eller taxibilar, allt var så litet. det gick bara runt thailändare med typ vagnar de körde, och istället för att ha en tuta så skrek dom: beepbeepbeep när de skulle fram, haha. gud vad vi skrattde åt de! vårt hotell var as äckligt, så vi klarade en natt innan vi flyttade in i ett jättemysigt bungalow kvarter, där vi även hade pool, då de inte går att bada vid stranden, då de är as äckligt vatten eftersom de är partystrand. vi träffade massa folk från vingåker som vi hängde med en del, sen träffade vi även massa annat roligt folk från alla möjliga delar av världen, australien, canada, holland, spanien, jaa listan kan göras lång. vi festade varje dag på phiphi, och de var sjukt kul. det blev en hel del buckets, pizza slicer och mycket tittande på eldshower. och vi fick många thailändska vänner, hahaha. vi kom underfund med de sen, att thailändare verkligen älskade oss, hahaha. jag testade att rida rodeotjur där, och de är något jag aldrig gör om, för dra mig baklänges de var så sjukt svårt och gjorde så sjukt ont. hade seriöst blåmärken överallt när jag vaknade dagen efter. något vi också fick dille för, var beerpong, och inte kunde vi ana att vi skulle va så duktiga på de. men de gav oss några rejäla fyllor. tror inte vi la oss innan fem någon kväll där alltså. någon natt satt vi på ett tak på ett hotell och kollade på stjärnorna med några killar från austraieln, de är bara i thai man kan göra ngt sånt. alla barer ligger på stranden och tröttnade man på ett ställe var de bara att byta. jag älskade verkligen phiphi, och rekomenderar de verkligen till alla som vill festa till de på semestern. vi vaknade oftast upp fulla och skrattandes. ja, de var en sjuk rolig vistelse där. juste, när jag var som mest bakis drog vi till monkey beach och blev jagade av apor, vilket var helt sjukt. läskiga som fan var dom, och de snodde allt man hade, eller ja, vi hade ju inte med oss något, förutom chips som jag tänkte äta till frukost då jag missade frukostbuffen på hotellet, hahaha, ganska oklart. men aporna tog min frukost, så fick allt svälta. haha. det var sjukt fint vatten där iaf. sen så valde vi att resa vidare till koh samui.
 
jag har ju vart där tidigare, så vi visste vart vi ville bo. blev exakt samma hotell som förra året. ett med pool som låg vi vattnet och 5 minuters avstånd till bargatan. där valde vi att stanna en vecka. vi drack även varje kväll där, haha. ja de blev verkligen mycket festande. men fyfan så jävla kul vi hade. en natt/morgon var vi så fulla att vi vaknade klockan ett dagen efter fortfarane fulla. vi skrattade oss alltid till sömns. vi åkte även ut på snorkligstur, alltså de var så jävla häftift. de var så mycket fisk att man knappt vågade hoppa i. men de var sjukt coolt att se alla färgglada fiskar. dagen efter de så gick vi på djurpark. jag älskar djurparker. vi fick ta kort med massa söta djur. och så kolla vi på massa roliga shower. sen fick man gå runt hela dagen i djurparken och titta på alla fina djur. de var så jävla häftigt. även på dessa bargator träffade vi mycket folk vi kände. men de var sköna att hänga med, så de var lungt! efter allt festande och alla djur så åkte vi vidare.
 
nästa destination blev koh phangan, på båten träffade vi en as härlig tjej som också va svensk, efter en timmes båttur så blev vi så bra vänner att vi hängde med varandra hela våran vistelse där. vi var lika gamla och gick sjukt bra ihop. hon var lite mer galen och spårad än oss, men alla hennes historier var så jävla roliga att lyssna på. hennes vän hon rest med hade precis lämnat henne, så de var så lägligt att hon stötte på oss. vi hamnade dock på olika hotell. vi hamnade på ett skit sunkigt, våran otur. men fyfan, vi gav oss inte. där skulle vi inte bo, med lite bråk med personalen, så fick vi iaf halva våra pengar vi betalt tillbaka, och så lämnade vi hotellet och checkade in på ett jättefint hotell, som även de låg precis vid vattnet och hade pool. där trivdes vi som fisken i vattnet. hon tjejen vi träffat bodde inte så långt borta. så de var ju perfekt. första kvällen så hängde vi på stranden med ett gäng svenska killar. som var sjukt härliga! skrattade oss igenom hela kvällen och drack buckets. dagen efter så var vi för brända för att göra något. så vi bara åt gott och umgicks. satt på stranden. dagen efter de så hyrde vi moppe och åkte runt hela ön. dra mig baklänges vilka backar de var, världens berg och dal bana. upp och ner. man trodde att man skulle ramla. haha! men de var intressant att köra på andra sidan vägen. väldigt mysigt var det. testa en annan strand. dagen efter var det half moon party. då gick vi ner på stranden och drack buckets, vi blev jättebra homie med hon som sålde. så hon försökte supa oss under bordet, och hon lyckades. så hon var nöjd, men de var vi med. fulla och glada så tar vi en taxi upp till berget. där de var massa folk. vi träffade våran lilla liga plus massa andra roligt folk. hängde med en fransman halva kvällen. helt sjukt att vi fattade vad vi sa, hahaha. kvällen avslutades med ett nattbada. så himla kul kväll. sen så vare snart dags att åka vidare till sista destionationen.
 
och de var phuket igen, eftersom vi skulle flyga därifrån. och där shoppade vi bara och tog de lungt innan vi for hem igen till sverige.
 
 
sammanfattningsvis så hade jag en helt sjukt rolig, äventyrlig och bra resa till thailand. med massa erfarenheter rikare! detta är bara hälften av allt som hände. men går inte att skriva ner allt :) puss och kram.
 
 
 

måndag-natt

gud vad tiden rinner på. nu är de redan maj, och nästa månad är en sommarmånad, oh herregud. trodde aldrig att de skulle gå så fort. men våren rinner verkligen iväg. tänk att de redan är två månader sen jag kom hem från thailand. och om en månad lite exakt så slutar jag jobba på hemköp. ett beslut som idag känns som de bästa. men i höst kanske jag ångrar mig, MEN, man måste stänga en dörr för att en ny ska kunna öppnas. och lite så känner jag. jag kände att pendlings avståndet blev är för stort för att jag ska orka fortsätta. men de är med blandade känslor som jag kommer lämna hemköp bakom mig. kommer kännas tomt, och jag kommer sakna mina kollegor. vissa kanske jag aldrig mer kommer se? sjuk känsla. men jag har kvar hemtjänsten som jag kommer jobba på i sommar. och sen har jag ju kvar extra där i höst, utifall allt skulle skita sig. jag känner att det är dags att ta tag i allt på riktigt. och då måste jag lämna tryggheten, de vill säga ett jobb jag haft sen jag var 19 år. nu är jag 22 år, och livet har så mycket mer att erbjuda om jag bara vågar. nog om det.
 
i mitt liv annars, så rullar de på. förrförra helgen var jag i linköping hos lovisa, inte sett henne på flera månader, så var skit kul att träffas igen. kändes som de var igår jag såg henne när vi väl träffades. vi grillade och festade med lite tjejer från hennes klass, innan vi hamnade på platens i vanlig ordning. de dansades till de stängdes, och då hamnade vi på en efterfest i en lägenhet som låg på ett parkeringshus, och som hade takterass. as coolt. dagen efter var vi lite segisar, satt i parken och åt pizza och bara snackade. sen på kvällen blev de någon cider och bara massa snack. sen jobbade jag hela veckan, helgen efter de så drog jag och julia till göteborg. och som vanligt hade vi as kul, träffade sjukt störda, sköna och roliga människor. shoppade, festade och hängde runt. vi sov inte i bilen, utan tog faktiskt in på hotell. sjukt bra och billigt förövrigt. jag kommer nog alltid ha en förkärlek till göteborg. de är inte bara en fin stad utan människorna är alltid så himla trevliga där. vi testade två nya uteklubbar som vi inte vart på tidigare. och de får tummen upp! vi shottade tequila och danasde fuldans. hamnade på stippklubb när vi skulle på efterfest. ja, de var en fin helg helt enkelt. sen har jag mest jobbat sen dess, och tagit de lugnt. umgåtts med vänner och shoppat. de har vart många regniga och gråa dagar nu, så hoppas de blir ändring på de snart. i helgen som kommer är de kryssning. woopa, fett pepp.
 
nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon. är dock ledig, fett skönt.  pussokram
 
 
 
 

RSS 2.0