Onsdag, 21 januari.

 
åh, jag vill bara skutta fram! jag är så glad. idag gjorde vi sista planeringen. och i helgen bokar vi resan. en månad, en hel månad i värmen. bara slappa, sola, bada, dricka goda drinkar. även fast vi drar om 17 dagar, så kan jag knappt bärga mig. folk frågar hur jag ens har råd att göra allt jag gör jämt. och ärligt talat så förstår inte jag det heller. jag har inte ens fått en ordentlig lön sen i september. och det är ju ett bra tag sen. plus att jag var i malta i två månader och var arbetslös. nå.. jag är väl bra på att spara kanske. eller så är det för att jag jobbar ganska mycket när jag väl är inne i en jobb-period. som längst har jag jobbat 16 dagar i rad i våras till exempel. jag hoppas att jag alltid kommer kunna unna mig resor när jag känner för det. för det är så otroligt nyttigt att lämna vardagen för en stund, bara rå om sig själv och uppleva andra delar av världen. just nu är jag nästan till och med lite avundsjuk på mig själv. MEN jag är nog inte de när jag kommer hem, för då kommer jag vara lite fattig.. men det äre helt klart värt. pengar kommer och går. man jobbar och sen spenderar man dom. som de ska vara. aja, nu ska jag sluta skriva här. puss och kram. ps. va spontan, det brukar alltid sluta bäst då!

Tisdag, 20 januari.

 
 
är så glad just nu. blir visst en resa om så snart som två och en halv vecka. blir borta i en månad. imorgon ska sista planeringen göras, och sen ska de bokas så fort som möjligt. tänk vad kul vi ska ha! det blir jag och jullan som drar til bali först, och sen möter vi upp min syster frida och sara i thailand. åh, kan knappt bärga mig! sol, värme, turkost vatten, mjuk sand, bruna ben och iskalla drinkar. det kan ju inte bli bättre. jag behöver verkligen komma bort lite. har dock redan förkortat den här vintern då jag var utomlands både oktober och november. och nu drar jag hela februari också. så tre månader kortare vinter, ja inte mig emot. så nu måste jag sätta mig ner och söka lägenhet och jobb så fort jag får tid över. i år tänker jag jobba för mina mål, och inte bara hoppas de ska komma till mig. det här är mitt liv, och jag väljer själv hur jag vill leva det. 

Måndag, 19 januari.

 
oj vad de snurrar i huvudet på mig. jag har den senaste veckan mest fokuserat på jobb och träning. vilket tydligen slitit hårt på mig, för jag trodde jag skulle kolapsa när jag gick upp imorse. kroppen ville bara ligga kvar. men som vanligt skriker mitt huvud pengar pengar pengar varje gång jag blir erbjuden ett jobbpass. så därför tackar jag nästan alltid ja när de gäller jobb. men lite middagar med vänner har jag faktiskt hunnit med denna vecka. tack vare att jag mest jobbar morgon samt eftermiddag. massa planer inför det kommande halvåret har också börjat dykt upp i huvudet och diskuteras lite. det blir förhoppningsvis en lite längre resa snart, sen en weekend och sen ännu en resa. jag vet, jag har alltid så mycket planer. men de ser ut som om alla de planer kan slå in faktiskt. det ända som stoppar mig är ju pengar. vilket jag inte borde ha några kvar eftersom jag var i malta i två månader för 1,5 månad sen. oj, jag har nästan vart hemma lika länge som jag var borta. tänk vad tur att jag fick komma hem och börja jobba direkt. för hur mysigt malta en var, så vill jag se så mycket mer än det. och jag är ju en person som tröttnar väldigt fort och behöver omväxling. påtal om malta så ska jag så snart som möjligt ta mig till nyköping och träffa en malta kompis, ska bli så himla kul att se henne igen!! eventuell flytt har också diskuteras, frågan är vart jag i slutändan hamnar.. (finns lite olika destinationer på kartan) MEN mitt mål är iaf att ha flytt boet innan sommaren. nog om detta. nu ska jag fortsätta se på tv. har bestämt mig för att inte göra ett skit ikväll. precis de jag behöver. har frysit hela dagen på jobbet och känt mig lite hängig. så att inte göra något är min medicin ikväll. PUSS OCH KRAM. 

Lördag, 10 Januari.

jag har inte så mycket att dela med mig av i min blogg just nu, då livet i princip står ganska still. men de jag hunnit med i veckan är jag träffat johanna som var hemma på en snabbvisit från kap verde. roligt och se henne igen, hon är sig lik! jag har varit på bio med min syster och sett micke och veronica, väldigt roligt och bra film, precis i min smak. sen har jag även hunnit träffat jullan en sväng. jag har haft catch up med elin som jag inte sett på evigheter, jag har även köpt kort på badhuset nu jävlar ska de simmas. så där jag har jag även varit, en gång med mamma och en gång med elin. simmat, bubblat och bastat. jättehärligt! jag har även träffat sofia och haft filmkväll. idag träffade jag sandra över en lunch för att höra hennes planer med livet. jag har inte fått jobba någonting, så nu saknar jag jobbet. MEN imorgon ska jag dit i 9 timmar iaf. pju! efter de ska jag träffa malin, och eventuellt våga göra en förändring med mitt hår. vi får se! nästa vecka har jag inga planer alls, mer än att jag ska försöka klura ut lite saker och sätta mig ner och söka jobb. blir spännande och se vad detta år kommer erbjuda mig. jag har inte ångrat att jag kom hem från malta iaf. dock kan jag sakna hur lätt allt var där nere och hur nära allting var. men jag är beredd på nya äventyr nu! nu ska jag sluta här och göra andra saker, puss och kram.
 
 
 

Mitt 2014.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Ja, jag har nog gjort en del som jag aldrig gjort förut. såsom att jag faktiskt bodde utomlands i 2 månader. lite halvspontant bokade jag och hanna en resa till Malta utan retur. testade på livet på en medelhavsö. Det var väldigt spännade och jag har aldrig känt mig mer vuxen. Testade på att jobba som telefonförsäljare, något jag aldrig gjort tidigare och aldrig kommer göra igen, haha. Blev dock bara två månader för mig sen kände jag att de var dags att bege mig hemåt igen. men trots de så var det verkligen en upplevelse. och att bo utomlands är absolut inte samma sak som att semestra. Jag har även besökt Smögen och Strömstad detta år, två ställen jag aldrig vart på tidigare. men som jag verkligen fastnade för. om jag inte bor på västkusten när jag blir äldre, ska jag deffenitivt ha sommarstuga där.
 
 

Vilka datum minns du speciellt av år 2014?

Oj, just datum har jag nog svårt att minnas. Men min resa till thailand med jullan i februari/mars, festade nästan varje kväll, var på massa äventyr, red elefant, klappade tigrar, var på halfmoon, moppeluffa runt. ja listan kan göras lång. otroligt rolig resa! sen har vi ju summerburst och bråvalla. ja, jag älskar ju festivaler! dock var det lite kallt i juni i år, vilken var lite tråkigt. men allt är vad man gör det till! och med bra sällskap, musik och alkohol så blir allt tiptop ändå. sen har vi roadtripen, när vi åkte till halmstad och båstad. midsommar i strömstad, spontanhelgen i smögen som var en av de suddigaste helgerna i sommar men ack så roligt vi hade. sen har vi 25 september när jag flyttade till Malta som har vart en av de modigaste äventyr jag gjort. 

 

Har du några nyårslöften?

 Att ändra allting jag inte är nöjd med i dagsläget. 

 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Nej, ingen av mina vänner blev föräldrar, men kändes som att många runt om blivit föräldrar de här året. 

 

Vilka länder besökte du?

Jag har vart utomlands totalt tre månader detta år. Jag besökte Thailand, och i thailand besökte vi; phucket/patong, phucket/naiyang, koh phangan, phi phi, koh samui. Sen Malta, där vi var runt lite överallt, men vi bodde i St julians, men hängde mest i sliema. Allt ligger ju så nära varanndra eftersom att ön är plutteliten. 

 

Största misstaget?

 Att jag tillåtit mig själv att må dåligt och att jag inte tagit vara på alla stunder och ögonblick som jag nu i efterhand hade velat. mer personliga misstag är inget jag vill gå in på eller ens komma ihåg för den delen.

 

Bästa köpet?

Jag har nog inget materiellt som jag sådär spontant kan säga är mitt bästa köp. Men utöver det så måste jag säga thailandsresan. living the dream där borta. 

 

Vad spenderade du mest pengar på?

som vanligt måste jag väl säga att äta ute och alkohol.. men även mycket nöjen. så som att jag rest, vart på festivaler, hängt på västkusten. inte mig emot dock, jag älskar att spendera mina pengar på att skapa minnen.
 
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?

Finns mycket som gjorde mig riktigt glad. Såsom alla mina resor och äventyr, alla mina vänner, min familj.  

 

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2014?

just nu kommer jag inte på någon låt alls?! vad var ens sommarplågan? ojoj.. låt mig tänka!  rent spontant så kommer jag på slå mig hårt i ansiktet som jag och julia sjöng på jämt när vi var på roadtrip, eller jag försökte lära henne den. och dubbel margarita som var en riktigt plåga! och juste sucees lyssnade jag vääldigt mycket på också, haha.

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Sorligt nog har jag nog faktiskt vart ledsnare. MEN livet är en bergochdalbana, så det har gått upp och ner på den fronten. vissa dagar skrattar jag och älskar livet. och andra dagar känns allt pest och pina. Jag har tillåtit mig själv att må dåligare. vilket jag inte tänker göra 2015. 

 

Vad önskar du att du gjort mer?

Motionerat helt klart. fyfan så mycket vikt jag lagt på mig! är riktigt rund och go förtillfället. kanske skulle motionera mer de nya året. haha! 

 

Favoritprogram på TV?

Jag har inte något favoritprogram, men som alla andra har jag följt big brother och paradise hotell. men det var väl inte något favorit direkt.

 

Vad gjorde du på din födelsedag 2014?

 Började dagen med att mormor kom på fika. sen på kvällen så kom det lite vänner till mig, vi spelade ölspel och jag bjöd på monsterbål. så det slutade med att alla var skitfulla och inte ens minns kvällen. MEN vi hade skitkul och skrattade massor. riktigt brakkväll!

 

Hur skulle du beskriva din stil år 2014?

Klänning har jag i princip bott i. Men när det vart för kallt blire jeans och någon skön tröja. och kimono, Det har verkligen blivit mitt favoplagg under 2014.

 

Den bästa nya personen du träffade?

Jag har träffat en hel del nya människor under de året som varit. Två personer som verkligen har fått en plats i mitt hjärta är pontus och isabell. trots att jag inte kännt dom så alls länge så klickade vi lixom bara direkt. och vi umgicks som om vi alltid har känt varann. och sen agnes, ulrika, rebecka, felicia bla. jaa, finns massa roliga människor! Är så glad att jag lärt känna era allihop.

 

Vad önskar du ska hända 2015?

Under 2015 vill jag uppleva ännu mer. jag har visat mig själv under 2014 att jag vågar lämna trygghetszonen. Jag vill njuta av att jag faktiskt bara är 23 år gammal, jag behöver inte veta vad jag vill i livet ännu. Jag har tid på mig. Därför vill jag under 2015 resa mer, uppleva mer, skratta mer, leva mer. jag vill göra mer av allt. 

 

 

 
iår vill jag inte låta någonting stoppa mig, jag tänker göra detta år till ett av de bästa. jag tänker besöka spanien, london, grekland och asien. jag tänker besöka massa städer i sverige. jag tänker jobba på västkusten. jag tänker bli kär. jag tänker träna och vara nyttig. jag tänker skratta och le. för jag förtjänar att må bra och leva livet till fullo. när detta år är slut, då tänker jag vara en bättre människa. 
 

RSS 2.0