Fredag, 31 oktober.

nu var det nästan en vecka sen jag skrev här sist.
i veckan har jag hunnit vart på ännu en arbetsintervju, denna gång känns de bättre än sist. inget callcenter som de två senste jobben jag haft. denna intervju var helt på engelska. och de var lite nervöst i början, men hon pratade väldigt bra engelska så jag fattade i princip allt hon sa. sen så var jag bra tvungen att göra lite svenska tester för att visa hur duktig jag är på att skriva och formulera mig i text på svenska. så nu är det bara att hoppas på de bästa och vänta på resultatet. 
 
annars har vi även hunnit ätit middag på en jättemysig resturang med våra helsingborgsbrudar, vi har fikat på ett jättemysigt utefik med en lite äldre tjej som vi bodde med i företags lägenheten, hon är as skön och man tänker inte på att hon faktiskt är 20 år äldre än oss. vi satt där en bra stund och pratade. sen har vi även vart och shoppat lite, ätit ute en hel del och mest chillat runt. Dagarna passerar så himla fort här nere. 
 
idag har vi sprungit runt hela dagen och fixat våra utklädnader inför kvällen. Det är ju halloween idag, så det måste ju firas. vi ska på halloween fest hos några svenska tjejer som bor i Gzira ikväll. Ska bli riktig kul! Lära känna lite nya människor, det är ju alltid lika kul! Jag älska hur socialt allting är här och att alla är så trevliga. Iaf jag ska vara utklädd till ängel. haha, jag ser as töntig ut i min gloria och mina vingar. men jag kom inte på vad jag skulle kunna vara annars. jag ville inte vara läskig! lovar att visa bilder imorgon! 
 
nu måste jag fixa de sista innan vi ska på förfesten innan festen. vi hörs, puss och kram.
 
varm choklad och morrotskaka, så himla gott. 

Lördag, 25 oktober.

lördag idag, och vi har nu bott i Malta exakt en månad. och det har gått så himla fort. jag trivs otroligt bra här nere, och än så länge har jag inga planer på att åka hem.
 
igår åkte vi till Valetta för att bara strosa runt. tog kanske 40 minuter med buss dit, och det är ju ingenting. vi gick runt i hela Valetta och bara beundrade allting. Staden känns så himla gammaldags, och bevarad på något sätt. vi gick även i lite butiker och så lunchade vi på ett ställe som hade en jättestor uteservering som låg mitt i valetta. När bena blev för trötta valde vi att åka hem för att svira om och dricka lite drinkar och skumpa innan vi begav oss till PV. alltså de sjukaste var när en tjej kom fram till mig och frågade om de var jag som jobbat på hemköp, oh herregud vad världen är liten! hon bjöd oss på fest ikväll i Gizira, men vi känner att vi inte orkar mer fest denna helg. men gulligt av henne! sen hängde vi mest runt och pratade strunt med alla. bäst var att någon trodde hanna var turk, HAHA! och en annan sak, alltså de är så skillnad här från sverige. för om någon tycker du ser bra ut så säger dom de. de skulle ju aldrig någon våga göra i sverige. Jag stog i kön på en affär när en kille bara kollade på mig och sa: wow, you are so beatiful. man blir typ helt paff och vet inte vad man ska svara. men de är ju gulligt! och typ alla hälsar på en hela tiden. och säger godmorgon på morgonen. men man är lixom inte beredd på de så ibland hinner man inte säga tillbaka. Här är alla så himla öppna och trevliga!
 
 
 
Lower Barrakka Garden.
Valetta.
 
 
Och idag när jag behövde gå ut och rensa tankarna gick jag bara 5 minuter och hamnade här. så himla underbart att sitta på klipporna och höra vågorna slå mot stenarna. det är så himla fridfullt och de var precis de lugnet jag behövde. bara sitta och tänka på livet.
 

..

kan någon bara visa för mig vad lycka är?

Torsdag, 23 oktober.

 
även fast jag trivs otroligt bra här nere, så har det idag varit en riktig skitdag. jag har känt mig väldigt nere och ledsen. ibland kommer allt bara ifatt en. jag har haft så extremt otur som vanligt. först och främst så har min mobil försvunnit, och att bo i ett annat land gör det inte lätt att inte ha mobil. det var lixom min väckarklocka på morgonen, min karta när jag skulle hitta någonstans, min kamera när jag ville föreviga mitt minne, min telefon när jag ville få tag på någon eller någon ville få tag på mig. men nu kan inte någon nå mig när jag lämnar dörren och jag kan inte heller nå någon annan. Plus att dagarna innan detta hände, så köpte jag äntligen spotify till min mobil.. iaf, så de började där. sen i måndags så sprang jag rakt in i en bildörr, gjorde helvetes ont och lämnade ett förjävla stort blåmärke över halva låret. jag gick även och köpte mig ett simkort idag för att jag skulle låna hannas mobil, men så fort jag tog i den så dog den och vägrade starta. såklart. även att jag var tvungen att laga min tand här nere för 1300 kr. såklart. sen på jobbet så pajjade både datan och headsetet som jag använde, hände ju såklart bara mig. asså vem är jag ens? jag vågar inte ens tänka på hur mycket otur som väntar mig. 
 
annars då i livet.
helgen stog de fest på schemat. vi förade med våra helsingborgsvänner på fredagen innan vi ramlade ner till PV för mingel och dans, samt drinkar såklart. träffade massa härliga människor. och blev vän med alla vakter, som vanligt. haha, kan aldrig vara tyst. kul dock att lära vakterna fula ord på svenska haha! på lördagen mådde vi alla dåligt, vissa värre än andra, så slutade med att de bara blev jag och hanna som drog till San Gwann för att se robin shultz, de ena var värre än de andra. han var alltså inget jag skulle kolla på igen. Det var även då mobilen försvann, så allt blev bara en enda stor flopp och jag önskar att jag också hade vart för bakfull för att åka dit. aja, vi hade ju självklart kul den kvällen när vi drog därifrån och hamnade på PV istället. försökte vara glad ändå. 
på söndagen, gjorde jag allt för att hitta min mobil, var på alla taxi stationer plus hos polisen och anmälde den. men inte ett spår efter den. 
 
på måndagen sen började jag mitt nya jobb, telecific, hade säljutbildning hela dagen, han killen som hade de var så jävla inspirerande och någon dag önskar jag att jag kunde vara lite mer som han. att inte se alla omöjligheter utan tänka att jag kan göra allt och ingen är bättre än mig. genom bara det tänkande hade han lyckats komma så himla långt i livet. det är svårt att förklara, men han inspirerade mig på ett sätt som ingen tidigare lyckats gjort. dock på tisdagen när de var dags att ringa, så kände jag bara att de här med telefonförsäljare är verkligen inte min grej. jag är ingen säljare. och på onsdag eftermiddag valde jag faktiskt att säga upp mig. okej jag kanske gav upp för fort. men ibland känner man på en gång när det känns rätt eller fel.
fick dock inbjudan till en ny intervju, och denna gång är de inte telefonförsäljning, så jag håller tummarna!
 
idag annars så har jag och hanna vart i sliema och glott lite, slutade med att vi lunchade på ett ställe med as god sallad. mums! där kommer vi att äta lunch flera gånger kan jag lova! efter de begav vi oss till tandläkaren. och de var seriöst de värsta jag gjort. kan inte ens beskriva. det var en timme av nervositet. hela kroppen skakade och jag kunde inte andas. men nu hoppas jag att jag ska slippa dessa jävla ilningar. efter de drog vi till st julians och hängde en stund på bay street. vi kollade lite inför halloween, är tydligen as stort här nere! så klart vi vill va utklädda.
 
nu blev de ett väldigt långt inlägg. ska försöka göra som en rutin att dra in ett inlägg varje kväll ist, så blire lättare att hänga med.
 
puss och kram. nu ska jag försöka vara mer glad, positivt och ta vara på allt jag har runt om mig, och de äventyr jag faktiskt är på.
 
(blir lite dåligt med bilder i framtiden, som ni förstår)

Onsdag, 15 oktober.

Idag har det varit en fullspäckad dag, det är första dagen på ett tag som de var lite molningt, så vi passade på att vila oss från stranden och solen. Så först for vi iväg till Lidl, ett ställe man inte brukar handla på i Sverige, Men eftersom de finns i sverige så var vi tvugna att åka dit och checka läget. det fanns en hel del, men var ju ju inte riktigt som utbudet i Sverige, Men de vi blev mest chockade över var att man kunde köpa vin för så lite som 10-20 kr. hur billigt? det är ju helt sjukt. haha. Blir att testa i helgen om det är goda viner. köpte tre olika.
Sen tog vi bussen till Sliema för att gå på The point som är ett shopping center. Jag köpte en superfin jacka (har alldells för många jackor nu, men kunde inte hålla mig... hihi, den är as fin) sen köpte jag även en blommig kimono. 500 kr tillsammans, och det är ju inte alls farligt. Det fanns jättemycket fina kläder på den affären, så där lär jag ju göra av med lite pengar..
 
sen nu ikväll så drog vi plus de andra tjejerna till marocko bar, som ligger vid bay street. ett as mysigt ställe där det är mattor över hela golvet och marockansk inredning, så sitter man på kuddar och röker vattenpipa och dricker drinkar. vi testade cocktail smak och sen fick vi en till vattenpipa med apelsin smak bara för att vi köpte så många drinkar. hängde där ett bra dag och bara snackade och hade allmänt mysigt. tyvärr så åker ena av tjejerna hem till Sverige imorgon, supertråkigt.. hon är en riktigt härlig tjej, så vi kommer sakna henne här.
 
 
 och så en liten bildbomb..
 
 
 
 
Utsikt vid sliema.
 
 
Så fint när man låser fast sin kärlek såhär..
 
Ingången till shoppingcentret som ligger i sliema, tigne point.
Min nya jacka, som är gammelrosa. åh vad jag längtar tills jag kan använda den.
Hanna var så lycklig när vi skulle få gå på lidl, HAHA.
 
Häng. (ullis saknas på bilden)
 
Drinkar.
 
Marocko bar.
 
 

Det var allt för idag.
 
Puss och kram.

Tisdag, 14 oktober.

idag har det varit den varmast dagen sen vi kom hit. Tempraturen har legat på strax över 30 grader. Så himla skönt, MEN, svettigt. haha! Jag har inte haft chans att ligga vid badstranden och svalkat mig, då jag vart på två arbetsintervjuer idag, båda var på callcenter. Sen när jag var klar med intervjuerna så mötte jag upp hanna, rebecka, agnes och ulrika på Mint, MEN, det stägnde klockan 16.. as tråkigt! hört så bra om det fiket och ville verkligen testa det, istället gled vi vidare på strandpromenaden och hamnade på ett fik en bit längre bort. Vi hade mysigt men det var inget fik att rekomendera, minns inte vad namnet var dock, men personalen var dålig och seg. och det jag och agnes verkligen ville ha var slut, så vi fick någon torr tårta som smakade punch istället. besviken. Men man måste ju äta på dåliga fik också innan man hittar sina smultronställen. När vi sen åkte hem blev vi hungriga och köpte med oss mat som vi avnjöt på våran balkong. åh vad jag älskar att ha balkong! äntligen får jag min balkong.

igår var vi däremot på golden bay hela dagen och stekte, jag invigde sol-oljan som hanna haft redan sen första dagen vi kom. jag blev röd på en timma, så var bara att försöka tvätta av den. haha!
 
 
LITE BILDER FRÅN GOLDEN BAY.
 
 
puss och kram.
 
 

Söndag, 12 oktober.

vaknade upp till strålande sol och 26 grader varmt, så jag begav mig såklart till stranden. tyvärr är hanna sjuk, så hon fick ligga kvar i sängen och kurera sig, stackarn. jag tog ladda ner lite bra poddar och la mig "själv" på stranden. Det var väldigt många folk som gjorde samma sak som mig, haha, vilket är förstående. På Malta finns det väldigt många klipp-badplatser, så vi har väldigt tur som bara har lite mer än 5 minuter till en sandstrand. jag låg och stekte hela förmiddagen och lyssnade på poddar. jag har verkligen fastnat för P3 dokumentär, det är verkligen att rekomendera. 
 
 
St Geroge bay.
St George bay.
Strandpromenad St Julians.
St julians.
 
 
 
Puss och kram.
 
 

Lördag, 11 oktober.

redan lördag, och har nu varit nere på Malta i 16 dagar. herregud vad tiden springer iväg!
 
jag söker fortfarande jobb, men inget napp än så länge. som vanligt har jag otur med jobbsökning, men jag får söka tills jag får något. Hanna därimot fick jobb igår på Betsson, så hon börjar där om två veckor. så nu är det verkligen dags att jag också får ett jobb. jag har bestämt mig för att stanna till jul vare sig jag har jobb eller inte. men lyckas jag inte får jobb (vilket jag absolut hoppas jag får) så blir det att komma hem till sverige igen. men jag trivs väldigt bra här nere och än så länge har det ju faktiskt inte gått så långt tid. bara vart arbetslös en vecka, haha. så jag behöver inte ha panik ännu. 
 
annars igår så satt vi på helsingborgarnas terass och drack melon drinkar, pratade, skrattade och körde jag har aldrig. sen drog vi till PV, hängde på baccos i vanlig ordning och drog också en sväng på havanas (hannas favoklubb) och hugos lounge. PV, är en fortkortning på Paceville och är alltså maltas största bargata. det är alltid proppfullt med folk, och det finns två skandinaviska klubbar, de ena är bacco och det andra är nordic/scandic (tror jag den heter). Det sistnämna är det mest britter på faktiskt. men det är alltid bra drag på PV! Klubbarna har öppet alla dagar till ungefär 05.
 
idag blir det en lugn dag.  vi ska laga tacos (sjuuukt sugen) och typ bara glo på film. vi orkade inte gå till stranden idag, vi har ju vart där varje dag denna vecka. Men på Måndag så är tanken att vi ska till blue lagoon, och det verkar vara sjuuukt fint där. 
 
jag har börjar skriva en bucket list på allt jag vill se, göra och uppleva under min tid på Malta. vill verkligen ta vara på tiden här nere på denna fina medelhavsö. och jag hoppas att få visa upp mitt hem för er! så det är bara att komma ner och hälsa på, vi har alltid dörren öppen!
 
Puss och kram. 

Torsdag, 9 oktober.

Hej!
 
dagarna går sjukt fort här nere. i tisdags så låg vi på stranden hela dagen, börjar bli lite bränd nu, känns gött. sen på kvällen mötte vi upp ullrika, rebecka och agnes, tre jättehärliga tjejer från sverige. vi åt på en mysig resturang som ligger i belutta bay. blev lite drinkar och för min del blev de pasta carbonara. mums! efteråt drog vi hem till rebecka och agnes, de delar lägenhet med två killar som också kommer från sverige. as stor lägenhet och för att inte prata om hur stor balkongen är, jisses! vi blev lite avundsjuka. vi gluttade på ph och garvade som fan. 
 
på onsdagen så drog vi till stranden i vanlig ordning. sen så drog vi till sliema, för att lämna in lite uppgifter på vårt gamla jobb. var konstigt att va där igen, haha. sen så drog vi runt i affärer, finns så himla fina kläder här. vill köpa allt, men måste hålla mig då vi fortfarande inte har jobb och måste va lite sparsamma. köpte iaf en chill-klänning. 
 
idag så gick jag direkt upp och ringde tandläkaren, har ju haft skapliga problem med ilningar, och nu klarade jag inte av de längre. så bokade en tid och fick tid två timmar senare. så hanna drog till stranden och jag gled iväg själv med busssen ihopp om att hitta rätt. var lite nervöst måste jag medge, men nyttigt att klara saker på egen hand. tandläkaren jag fick var svensk, så de kändes skönt. de vi gjorde var att vi tog bort min gamla lagning, satte i en medicin som skulle lugna nerverna i tanden (de som gör att de ilar) och om smärtan försvinner inom två veckor så ska vi göra en vanlig lagning igen. hela detta kalas går på 1300 kr. MEN just nu är det värt de för jag har haft så ont. men självklart inga roliga pengar att lägga, speciellt nu när man inte har något jobb. men får äa nudlar resten av tiden, haha, nä skämtosido. 
 
nu är hanna iväg och jag sitter själv i lägenheten, tog tag i tvättningen. funderar på om jag ska bege mig ut en sväng. försökte få tag på våran hyresvärd så vi kan få två nycklar till lägenheten, har bara en i dagsläget, och de kan ju krångla till det lite.
 
imorgon är det fredag, och planerna är att slå klackarna i taket!
 
puss och kram.

Måndag, 5 oktober.

äntligen fint väder. idag strålade solen och inget regn så långt ögat kunnat nå. legat på beachen till klockan 15, så äntligen fått en liten påbörjan på solbränna. behöver man inte vara blekast på ön. efter stranden drog vi hem och fixa lite, innan vi drog på ett litet bussäventyr. jag älskar hur billigt och smidigt det är att åka buss här. något som dock gör mig fundersam är hur det kan vara så många busstationer på vänster sida men inte höger..? måste ju finnas någon anledning med det. nu sitter vi ute på balkongen, solen har precis gått ner och nattklubbarna spelar sin musik i vanlig ordning. det är dock skönt med mycket rörelse runtom såhär på kvällen. nu ska jag fokusera på att göra klart mitt CV och PB på engelska och skicka in de till lite företag. 
 
jag gillar malta mer och mer för varje dag. det verkar bo sköna människor här och allt ligger så nära. och all mat i mataffärerna känns så fräsch. annars utomlands kan man ju vara rädd för att äta frukt och grönt, eller kyckling. men det rädslan känner jag inte alls här. känns som man kan äta i princip vad som helst, man kan ju lixom till och med dricka vattnet i kran. 
 
planerna för imorgon är att ligga på beachen hela eftermiddagen och sen dra ut och käka med hanna och tre andra tjejer som kommer från sverige. jag är så sugen på en fet köttbit, så det läre bli!
 
men nu ska jag återgå till jobbsöket, ha det bra! 
 
puss och kram.
 
 

Söndag, 5 oktober.

hej bloggen.
 
vart väldigt mycket den senaste veckan, så har inte alls hunnit med att uppdatera er här. 
 
i måndags så började vi på vårat nya jobb, på callcenter, alltså som telefonförsäljare. vi var elva stycken som började samtidigt. efter fyra dagar, så var det bara två stycken som pallade trycket. vi andra hoppade av, en efter en. så med andra ord, vi sa upp oss, både jag och hanna. anledningen till det var för att vi inte trodde på produkten vi sålde, och det var fruktansvärt enformigt jobb och jag hade inte orkat vara kvar en dag till. det som jag trodde skulle vara jobbigast, var att ringa till människor och få nej. men de var inte alls jobbigt. nu i efterhand så känns mitt val, helt rätt.
 
det som var kruxet var att vi bodde i företagslägenhet, vilket gjorde att vi fick 12 timmar på oss att flytta ur lägenheten och hitta en egen. så vi fick tag på en mäklare och det hade bara en lägenhet som fanns ledig med inflytt på direkten. så på bara 8 timmar, så hann vi kolla på en lägenhet och skriva kontrakt. vi prutade ner månadshyran med 500 svenska kronor. och vi hamnade mitt i kanten på bargatan. lägenheten är jätte fin och fräsh. men är väldigt högljutt, men det är bara att vänja sig. huvudsaken är att vi älskar våran lägenhet, och vi har nära till allt. 
 
det vi ska göra nu är att fokusera på att söka jobb. vi SKA ha jobb inom två veckor. vi skrev på ett lägenhets kontrakt på 6 månader, vilket betyder att vi inte tänkt flytta hem på ett tag.
 
iaf, i helgen som vart så har vi hängt med våra nya vänner, som också jobbae på samma callcenter och sa upp sig samma dag. vi drack vin på våran balle i fredags och sen drog vi till pv, as rolig kväll. på lördagen så bakishängde vi, sen så bestämde vi oss i sista sekund att vi skulle dra ut igen, så vi gick över gatan och köpte varsin flaska vin, som är så jävla billigt här. och så drog vi ut på pv. 
 
idag har vi bara chillat, ulrika, en tjej från nyköping sov hos oss inatt, så vi tre har bara hängt och glott på film och pratat om helgens bravader.
 
det har vart sjukt dåligt väder de senaste dagarna, och idag har de vart fruktansvärt. värsta stormen. åskat och vart översvämning på vissa delar. men från och med imorgon så skulle de bli fint i flera dagar, så äntligen kan man jobba på brännen. känner mig sjukt blek.
 
 
blev ett väldigt långt inlägg. eftersom jag inte hunnit skriva i veckan, men än så länge mår jag sjukt bra och är jävligt glad över vart jag befinner mig. 
 
 
PV, FREDAGS
 
 
EN KANNA MED DRINK, 50 KR.
 
 
LÄGENHETEN:
 
BADRUM
KÖK
VARDAGSRUM
SOVRUM
SOVRUM
 
 
 
puss och kram.
 
 

RSS 2.0